Blijk van Waardering Olst-Wijhe

Verras uw mantelzorger met een ‘Blijk van Waardering’ 2021

Als u wordt verzorgd door uw partner, kind, ouder, vriend(in) of kennis oftewel, door één of meerdere mantelzorgers, dan kunt u eenmaal per jaar een ‘Blijk van Waardering’ aanvragen bij de gemeente. Het ‘Blijk van Waardering’ is er om de inzet te erkennen en te waarderen en bestaat uit VVV cadeau kaarten ter waarde van € 100,-. Deze kunt u aan uw mantelzorger geven of verdelen onder meerdere mantelzorgers als waardering voor de hulp die zij verlenen. Uw mantelzorger kan dan naar eigen wens een persoonlijke attentie aanschaffen. U, als zorgvrager, moet woonachtig zijn in onze gemeente, uw mantelzorger mag elders wonen. Deze regeling loopt tot 31 december 2021.

Mantelzorgers

Mantelzorgers vervullen een belangrijke rol en daar zijn we zuinig op. Daarom investeert de gemeente, naast het ‘Blijk van Waardering’, in de ondersteuning van mantelzorgers om overbelasting te voorkomen. Dit doet Olst-Wijhe in nauwe samenwerking met Evenmens, informele zorg voor elkaar. Zij verzorgen de ondersteuning aan mantelzorgers.

Een mantelzorger zorgt langdurig, intensief en onbetaald voor iemand in de thuissituatie of in een instelling, die een beperking, chronische of levensbedreigende ziekte heeft. En met wie hij/zij een persoonlijke band heeft. Dat kan een kind, ouder, partner, buur, vriend of kennis zijn. Een mantelzorger is geen beroepskracht. Bij mantelzorg is de verzorging minimaal 8 uur per week gedurende 3 maanden of langer.


‘Blijk van Waardering’ 2021 voor de jonge mantelzorger (6 tot en met 25 jaar)

Als je zorgt voor je broer, zus, ouder of een ander familielid dan kun je eenmaal per jaar een ‘Blijk van Waardering’ aanvragen bij de gemeente. Het ‘Blijk van Waardering’ is er om je inzet te erkennen en te waarderen en bestaat uit VVV cadeau kaarten ter waarde van € 100,-. Jij, als jonge mantelzorger, moet woonachtig zijn in onze gemeente. Binnen één gezin mag er één blijk van waardering worden aangevraagd door een jonge mantelzorger. Deze regeling loopt tot 31 december 2021.

Wie is  jonge mantelzorger?

Een jonge mantelzorger zorgt langdurig, intensief en onbetaald voor iemand in de thuissituatie of in een instelling, die een beperking, chronische of levensbedreigende ziekte heeft. En met wie hij/zij een persoonlijke band heeft. Dat kan een broer, zus, ouder of een ander familielid zijn. Een jonge mantelzorger is geen beroepskracht. Als jonge mantelzorger heb je op drie manieren met zorg te maken, je maakt je zorgen, je komt zorg tekort of je zorgt voor iemand.

Hoe kunt u de aanvraag digitaal indienen?

  • Maak via onderstaande kalenders een afspraak bij een locatie naar keuze om de Blijk van Waardering op te halen.
  • Klik op de gewenste datum
  • Klik op de gewenste tijd en maak afspraak
  • Vul het digitale aanvraagformulier in.
  • U ontvangt een bevestiging via email (check ook uw spam-box op de naam ‘wordpress’). Neem de email-bevestiging mee naar uw afspraak.

Plan hieronder uw afspraak. (Kalender links = Holstohus Olst en kalender rechts = gemeentehuis Wijhe)

Holstohus | Jan Schamhartstraat 5, Olst


oktober 2021
ma di wo do vr
272829301
45678
1112131415
1819202122
2526272829

Gemeentehuis Wijhe


oktober 2021
ma di wo do vr
272829301
45678
1112131415
1819202122
2526272829

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Evenmens


Bel: 0548 638 830


Email: info@evenmens.nl


Zoek ondersteuning