Autisme Trefpunt over gamen en verslavingsgevoeligheid

Op 2 maart wordt er weer een Autisme Trefpunt gehouden. Omdat het helaas nog niet mogelijk is om fysieke bijeenkomsten te organiseren, vindt dit Autisme Trefpunt via de digitale weg plaats. Thema deze keer is: Autisme & Gamen. Lars Zwerink van Tactus verslavingszorg verzorgt een presentatie over dit onderwerp en geeft enkele praktijkvoorbeelden.

Kinderen en jongeren met ASS gamen graag en maken veel gebruik van sociale media. Bij ouders / opvoeders en begeleiders roept het vaak vele vragen en soms ook zorgen op. Hoe gedragen ze zich online? Wat is gezond? Hoe zit het met verslavingsgevoeligheid? Wat zijn tips en tricks om mijn kind te ondersteunen? Zitten er ook positieve kanten aan?
Lars Zwerink van Tactus Verslavingszorg gaat met de deelnemers op zoek naar een antwoord op bovenstaande vragen. Naast het beeldschermgebruik komen ook middelen, zoals alcohol en cannabis aan bod. Er zal voldoende ruimte zijn voor vragen van de deelnemers.

Deze online bijeenkomst via ZOOM is bedoeld voor ouders van een kind met autisme, mensen met (vermoeden van) autisme, mantelzorgers en andere belangstellenden.

Tijd: 20.00 – 21.30 uur, inloggen is mogelijk vanaf 19.30 uur.
Deze online bijeenkomst is volgeboekt. U kunt nog wel inschrijven voor de wachtlijst. Zie onderaan dit bericht.
Enkele dagen voor het Autisme Trefpunt plaatsvindt, ontvangt u van ons een email met de juiste gegevens om in te loggen. Stuur voor meer informatie een mailtje naar: iblankenvoorde@evenmens.nl (Heeft u zich opgegeven, maar wilt u zich toch weer afmelden? Geef dan dan aan ons door, zodat we mensen van de wachtlijst door kunnen schuiven. Klik hier om af te melden. )