Alzheimer Café Twenterand (afgelast)

TWENTERAND – Het Alzheimer Café Twenterand houdt op woensdag 25 maart weer een thema-avond. Het onderwerp deze avond is: Een goed leven met Dementie? Het Alzheimer Café vindt plaats in de Basisschool de Linde aan de Linderveld 4 A te Vroomshoop. Inloop vanaf 19.15 uur en de start is om 19.30 uur. We sluiten de avond om 21.30 uur af.

Deze activiteit is afgelast ivm het coronavirus

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familie en vrienden in gemeente Twenterand. Op 25 maart gaat Cliëntadviseur Anja Bosch in op het thema; Een goed leven met Dementie?

De aandacht gaat deze avond uit naar de impact die de diagnose dementie heeft op je leven. Maar niet alleen in negatieve zin! We kijken ook naar de mogelijkheden die er nog zijn. Hoe kunnen mensen met dementie nog vitaal blijven en zoveel mogelijk meedoen in de samenleving?!
Een belangrijke boodschap is: “Denk in wensen en kansen en probeer je niet alleen op de beperking te richten.” U krijgt mogelijk inspiratie door de verhalen en de tips, al zal dat lang niet één op één over te nemen zijn. De behoefte en dus ook de oplossing verschilt per persoon. Laten we vooral samen in gesprek gaan over dit thema.

De continue zorgbehoefte kan de dagelijkse verzorging van de partner met dementie heel zwaar maken. Tijdens deze themabijeenkomsten van het Alzheimer Café kunnen mantelzorgers hun ervaringen delen. ‘Het uitwisselen van ervaringen werkt stimulerend en inspirerend’, aldus een mantelzorger. Alle denkbare combinaties van paren, zoals ouder-kind, vriendin-vriendin, buurvrouw-buurvrouw of anders zijn van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anita Stroot van Evenmens Twenterand, via: astroot@evenmens.nl of telefoonnummer: 0546-898 372.

Terugblik ‘Hoe betrek je de buurt’
Op 22 januari kwamen we voor de laatste keer bij elkaar in de Tyehof. Het was een goede avond, ondanks het slechte weer was er toch een redelijke opkomst. ‘Hoe betrek je de buurt’ besteedt aandacht aan de impact van dementie op de samenleving. Je leerde in dit informatieve én luchtige programma van één uur hoe je aan je omgeving een duidelijke hulpvraag kunt stellen. Én leren hulpaanbieders hoe ze hulp concreet aan kunnen bieden. Zodat het aanbod omgezet wordt in acties; hoe klein ze ook zijn.