Vrijwillige palliatieve terminale zorg

Er zijn steeds meer mensen die de laatste fase van hun leven thuis willen doorbrengen, omringd door mensen die van hen houden. Vaak neemt de levenspartner, een familielid, vriend(in) of goede buur als vanzelfsprekend de verzorging op zich. Deze mantelzorgers bieden een zieke, naast de professionele thuiszorg, persoonlijke verzorging en begeleiding.
Deze palliatieve of terminale zorg is vaak erg zwaar voor de mantelzorger. De zorgvrijwilligers van Evenmens kunnen u ondersteunen, zodat u als mantelzorger weer even op adem kunt komen of aandacht kunt besteden aan zaken die voor u van belang zijn. Ook voor u als mantelzorger kunnen zij een luisterend oor zijn en ondersteuning bieden.
De zorgvrijwilligers hebben de cursus van de vereniging Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland (VPTZ Nederland) gevolgd. Zij kunnen overdag of ’s nachts aanwezig zijn om een luisterend oor te zijn voor zorgvrager en een wakend oog te bieden.  

De coördinatoren ondersteunen en begeleiden de zorgvrijwilligers. Zij komen ook voor de eerste kennismaking bij u thuis en zorgen voor de juiste inzet van de zorgvrijwilligers. De zorgvrijwilligers kunnen zowel overdag als ’s nachts (van 23.00 – 07.00 uur) ondersteuning bieden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de zorgcoördinatoren VPTZ
Ina Versmissen, iversmissen@evenmens.nl, telefoon 0548 – 638 830 of 06 – 10 16 91 51
Janny Broekhuis, jbroekhuis@evenmens.nl, telefoon 0548 – 638 830 of 06 – 10 37 31 90

Activiteiten
Scholing VPTZ-vrijwilligers in Ommen: ‘Je veilig voelen in de palliatieve zorg’
Training nieuwe VPTZ-vrijwilligers is van start gegaan
Samen verder, voor mantelzorgers in rouw

Agenda

wo 16

Alzheimer Trefpunt Wierden

januari 16 | 19:30 - 21:30
Enter
vr 18

Jonge mantelzorgers Meidenavond

januari 18 | 19:00 - 20:30
Westerhaar