Voor zorgvrijwilligers

Wat doe je als zorgvrijwilliger?
Tijdens een kennismakingsgesprek met de coördinator wordt gekeken welke situaties jou aanspreken; wat het best bij je past. Dit kan tandemfietsen met iemand met een visuele beperking zijn, ondersteuning bieden in een kwetsbaar gezin, een kopje koffie drinken met iemand met dementie en samen over vroeger praten, structuur bieden aan iemand met GGZ-problematiek. Er zijn steeds meer zorgvrijwilligers nodig, omdat we door de veranderingen in de zorg steeds meer op elkaar zijn aangewezen. Als zorgvrijwilliger lever je een onmisbare bijdrage aan de samenleving, vooral aan mensen die zich in een kwetsbare positie bevinden.

Wat biedt het jou?
Vrijwilligerswerk geeft je voldoening, je helpt er een ander mee en het staat goed op je CV.

Nieuwsgierig geworden?
Meld je dan aan. Dat kan bij het regionale kantoor van Evenmens (telefoon 0548 – 638830) of bij de coördinator voor jouw gemeente. De coördinator maakt een afspraak voor een gesprek om kennis te maken en informatie uit te wisselen. Je krijgt een uitnodiging voor de basiscursus.

Gedurende de inzet word je door de coördinator op passende wijze begeleid. Voor de zorgvrijwilligers is een secundaire WA- en ongevallenverzekering afgesloten.

Uiteraard is Evenmens blij met – en trots op – haar zorgvrijwilligers. Er worden regelmatig themabijeenkomsten georganiseerd waaraan je naar behoefte kunt deelnemen. Ook zijn er regelmatig ontspannende activiteiten waar je je collega-zorgvrijwilligers kunt ontmoeten.

Vergoeding
Als vergoeding voor de reiskosten naar en van de zorgvrager ontvang je € 0,27 per kilometer van de Evenmens. De kosten die je tijdens de inzet maakt worden óf door Evenmens  óf door de zorgvrager vergoed.

Direct naar

Vacatures voor zorgvrijwilligers

Vacatures voor specifieke taken

Declaratieformulier

Stage

Agenda

ma 10

Training ‘Goed omgaan met dementie’ gemeente Raalte

februari 10 | 13:30 - 16:00
Mariënheem
di 11

Lotgenotengroep OASE Twenterand

februari 11 | 08:00 - 17:00
di 03

Samen Verder Trefpunt

maart 3 | 10:00 - 11:30
Nijverdal
wo 15

Lotgenotengroep OASE Twenterand

april 15 | 08:00 - 17:00