Vertrek huidige en benoeming nieuwe directeur Evenmens

 • 15-03-2017
 • Evenmens
 • Na een dienstverband van 30 jaar bij de stichting Evenmens,  informele zorg voor elkaar heeft de directeur Ina Hoogsteder te kennen gegeven haar dienstverband bij Evenmens te willen beëindigen vanaf 1 juli 2017.Het bestuur en de medewerkers respecteren haar besluit. Ze heeft zich jarenlang als een zeer betrokken en professioneel directeur getoond. We waarderen haar tomeloze inzet voor Evenmens.

  Ina Hoogsteder:
  Na een proces van bijna anderhalf jaar onderzocht en gekeken te hebben naar de topstructuur van Evenmens, heb ik aan het bestuur en medewerkers kenbaar gemaakt, mede in het belang van Evenmens te stoppen met het werken bij Evenmens.
  Ik werk nog steeds met heel veel plezier voor de organisatie en indirect voor mantelzorgers, zorgvragers en zorgvrijwilligers.
  Er komen veel verantwoordelijkheden op mijn bord die soms zwaar voelen en ik merk dat ik momenten van rust in moet bouwen. De leeftijd (63) gaat meespelen.
  Ik ben actief, ambitieus en pak soms, onbewust, teveel op omdat ik er zo’n plezier in heb in wat ik doe! Om te voorkomen dat het misschien op termijn ten koste van mezelf gaat heb ik, hoe moeilijk ook, deze keuze gemaakt.
  Ik kan Evenmens loslaten want er staat een stevig, professioneel, enthousiast, betrokken, en zelfstandig werkend team met een betrokken bestuur. En we hebben een krachtige opvolgster die vanaf juli het “stokje” van mij overneemt.
  Ik hoop na juli 2017 op kleinere schaal mijn kennis en jarenlange ervaring in de zorg en informele zorg te kunnen blijven delen als zelfstandige.

  Op donderdag 22 juni van 15.00- 18.00 uur wordt u in de gelegenheid gesteld afscheid van haar te nemen en kennis te maken met de nieuwe directeur.

  IMG_8149 webversie

   

  Nieuwe directeur
  Mirjam Diderich (44) wordt de nieuwe directeur van Evenmens, informele zorg voor elkaar.

  Zij volgt Ina Hoogsteder-Dekker op en zal per 1 juni 2017 starten met het overnemen van haar werkzaamheden en taken.
  Mirjam studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met als afstudeervariant Strategisch management. Aan de universiteit in België deed ze mee aan een uitwisselingsprogramma. Verder volgde ze cursussen communicatie, leergang professioneel leiderschap en early childhood education in Amerika.
  Momenteel werkt ze als directeur bij de Stichting peuterspeelzalen gemeente Hellendoorn en als bestuursadviseur Stichting kinderspeelzalen gemeente Harderwijk.

  Mirjam Diderich:
  Mijn hart ligt bij het maatschappelijk ondernemen. Na de afgelopen jaren met heel veel plezier actief te zijn geweest bij de Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Hellendoorn, maak ik graag de overstap naar de stichting Evenmens. Stichting Evenmens vervult een belangrijke rol in de maatschappij op het gebied van de informele zorg, waar ik graag mijn steentje aan bij wil dragen.
  Ik kijk er enorm naar uit om samen te werken met het team sociaal betrokken mensen van Evenmens en de organisatie te vertegenwoordigen in de gemeentes waarin zij actief is.

  Het bestuur en medewerkers van Evenmens zijn blij met de benoeming van Mirjam Diderich en hebben er alle vertrouwen in dat ze de functie goed zal overnemen en dat de samenwerking met team en bestuur goed zal gaan.