Verslagen van activiteiten

Avonturenpark Hellendoorn
Zaterdag 15 juli was het weer feest. De zon scheen de hele dag dus hield ons lekker warm. Wel 115 kinderen hebben een fantastische dag beleefd bij het Avonturenpark Hellendoorn. Gillend in achtbanen, nat geworden in waterattracties en smullend patat eten met frikandel en een klodder mayonaise. Een dag om even helemaal kind te zijn. Dankbaar zijn we voor de inzet van alle vrijwilligers die deze dag geholpen hebben om de kinderen zo’n fijne dag te bezorgen. De activiteiten vinden drie keer per jaar plaats en alle kinderen die opgroeien met een langdurig ziek gezinslid zijn van harte welkom om hun zorgen even te vergeten en minder rekening te houden met een ander. Het is altijd erg gezellig en je komt tot de ontdekking dat je niet de enige bent. Kijk op onze pagina over jonge mantelzorgers, hier vind je meer informatie over de ondersteuning die we bieden. Wil jij ook helpen tijdens dagjes uit of op pad met kinderen die behoefte hebben aan een stukje extra aandacht? Informeer bij Evenmens of stuur een e-mail naar info@evenmens.nl

IMG-20170715-WA0006  IMG-20170715-WA0005
meer foto’s

Young Heroes Festival
Zaterdag 1 juli was het Young Heroes Festival. Een landelijke dag, speciaal georganiseerd voor jonge mantelzorgers in de leeftijd van 12 t/m 19 jaar.

’s Morgens vroeg zijn de jonge mantelzorgers vertrokken met de bus naar de Glind. We hebben daar een fantastische dag gehad met heel diverse activiteiten. Een greep uit het dagprogramma; Stormbaan, bubbelbal, barbecue, Braziliaanse percussie, haka, visagie, striptekenen, roofvogelshow enz.
De jonge mantelzorgers stonden die dag in het zonnetje. Ze kregen te horen dat ze ertoe doen en dat het fijn is dat ze er zijn.

DSC08939  DSC08936

Mooie kleding en vlinderdasjes
Vrijdag 31 maart was een avond van mooie jurken en vlinderdasjes, nette kleding, gedekte tafels, gezelligheid en lekker eten.

Twee keer per jaar organiseert Evenmens, informele zorg voor elkaar een uitje voor jonge mantelzorgers van 16 jaar en ouder. Ook sluiten hier jonge vrijwilligers aan die zich inzetten voor (jonge)mantelzorgers en/of zorgvragers. Een goede reden om al deze mensen in het zonnetje te zetten en wel met een galadiner dit keer!
Er was een gezellige opkomst en al snel werden na binnenkomst tafels aan elkaar geschoven en handen geschud. Prachtig om te zien dat je aanmelden voor een activiteit ook betekent dat je nieuwe mensen ontmoet waar je een goede avond mee kunt hebben. Ook waren er natuurlijk ook genoeg bekenden om weer mee bij te kletsen. In een leuk aangekleed zaaltje in het Kultushus in Holten hebben we genoten van een warm en koud buffet van Tastoe terwijl er tussen het kletsen door een achtergrondmuziekje speelde. De tijd vloog voorbij en na het toetjesbuffet is iedereen met een goed gevulde maag naar huis vertrokken. Als aandenken kreeg iedereen een polaroid foto mee naar huis, ten slotte zag iedereen er prachtig uit!
foto’s van de activiteit

 

Veel enthousiaste kinderen tijdens de schaatsmiddag in Enschede
Zaterdagmiddag 18 maart stond er weer een leuk evenement op de planning. Evenmens, informele zorg voor elkaar is met jonge mantelzorgers (10-15 jaar) gaan schaatsen op de schaatsbaan Twente in Enschede. Wij, de stagiaires van Evenmens, mochten deze activiteit organiseren en begeleiden samen met de consulenten voor jonge mantelzorgers. Tot ons groot plezier hadden ruim 50 kinderen zich aangemeld voor deze activiteit.  

We begonnen na ontvangst met een schaatsles aangeboden door enthousiaste leraren. De rest van de middag hebben wij vrij mogen schaatsen. Ook stond er een groot springkussen op het middenterrein en bankjes om even uit te rusten. Na afloop stond voor iedereen een heerlijk patatje klaar met natuurlijk een lekkere snack. Iedereen heeft een ontzettend leuke middag gehad en hier zijn wij enorm trots op! 
Namens de Stagiaires van ‘Evenmens, informele zorg voor elkaar’ Marthijn & Casper
foto’s van de activiteit