Vacatures in Ommen

Vacatures voor zorgvrijwilligers in de gemeente Ommen

Maak jij tijd vrij voor een ander? In Ommen zoekt Evenmens op dit moment zorgvrijwilligers voor onderstaande hulpvragen:

*Wie wil een meneer met de ziekte van Parkinson op dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur gezelschap houden thuis? Zijn vrouw (een zwaar belaste mantelzorger) kan dan even de boodschappen doen.
*Een gezellige mevrouw uit Ommen van ca 70 jaar, mist af en toe gezelschap, dat iemand een fijn gesprek met haar voert of samen met haar ergens naar toe gaat. Naar de natuur of kleding kopen. Mevrouw kan maar een klein stukje met de rollator lopen, heeft een scootmobiel en rolstoel.
*Voor een meneer met lichte dementie zoeken we op dinsdag of donderdag een vrijwilliger om samen met hem een boodschappenlijstje te maken en met de auto samen de boodschappen te halen. Ook voor een gezellig praatje.
*Een leuke jonge vrouw zoekt een maatje om te fietsen, wandelen en/of shoppen. Ze is slechthorend en heeft de ziekte van Ménière. Liefst op een middag en wanneer en hoe vaak in overleg.
*Vind u het leuk om met iemand een uurtje mee te wandelen die daarvoor een zetje in de rug nodig heeft? 1 of 2 x per week en datum en tijdstip in overleg met mevrouw.

Als zorgvrijwilliger kan je natuurlijk rekenen op begeleiding en scholing van Evenmens. Evenmens Ommen biedt jou als vrijwilliger: Vrijwilligerswerk op basis van je eigen wensen en voorkeuren, themabijeenkomsten en cursussen, begeleiding en coaching door de consulenten, kennis delen met andere zorgvrijwilligers en jaarlijks een gezellig uitje met andere zorgvrijwilligers.

Ben jij die zorgvrijwilliger die we zoeken? Wilt u iets betekenen voor een ander? Neem dan vrijblijvend contact op: Evenmens Ommen, Tel: (0529) 82 09 96.

VPTZ
Naast de gewone zorgvrijwilliger, is het ook mogelijk om je aan te melden als Vrijwilliger Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ). Zij zijn er om mensen in hun laatste levensfase en hun naasten te ondersteunen.

Voor informatie over deze en andere vacatures kunt u contact opnemen met Janny Broekhuis, jbroekhuis@evenmens.nl , telefoon 0529 – 82 09 96 of 06 – 10 37 31 90 of Jeannette Donken jdonken@evenmens.nl 

Agenda

do 22

Ontmoetingscentrum Twenterand

augustus 22 | 10:00 - 12:00
Den Ham
do 22

Evenmens Samen Verder: ‘Wij lopen een eindje met je mee’

augustus 22 | 10:00 - 12:00
Nijverdal
ma 26

Inloopcentrum Kom d’r in gemeente Hellendoorn

augustus 26 | 10:00 - 12:00
Nijverdal
ma 26