Strategisch beleid

Strategisch beleid 2018 – 2021
Klik hier

 

Evenmens, informele zorg voor elkaar (verder Evenmens) richt zich al ruim 35 jaar op het ondersteunen van mantelzorgers en zorgvagers en op de inzet van zorgvrijwilligers.

De werkwijze van Evenmens kenmerkt zich door het bieden van ondersteuning die is gericht op de lokale behoefte. Evenmens is een stabiele samenwerkingspartner voor gemeenten, welzijn en formele zorg. Wij zijn overtuigd van de meerwaarde van lokale samenwerking om inwoners beter te kunnen ondersteunen. Naast kennis over de consequenties van ziektebeelden op het welzijn en de zorgbehoefte van mantelzorgers en zorgvragers beschikt Evenmens over expertise op het gebied van palliatieve ondersteuning. Evenmens is in staat om regionale projecten, zoals de Kracht van Herinneringen te vertalen naar lokale inzet.

In navolging van de beleidsperiode 2014 – 2017 heeft Evenmens ook voor de komende beleidsperiode van 2018 – 2021 in een aantal stappen het strategisch beleid geformuleerd en vastgesteld. Op basis van een inventarisatie van de omgeving en de stakeholders van Evenmens (zie bijlage), een interne en externe analyse en een expertmeeting is een vijftal strategische doelstellingen geformuleerd. Deze zijn uitgewerkt in een aantal acties voor de komende beleidsperiode. Aan de expertmeeting hebben deskundigen en cliënten uit de regio deelgenomen.

Het werkgebied van Evenmens in 2018 omvat voor mantelzorgondersteuning en/of vrijwillige thuiszorg de gemeenten Hellendoorn, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden. Buiten de hiervoor genoemde gemeenten levert Evenmens vrijwillige palliatieve terminale zorg in de gemeenten Dalfsen, Hardenberg en Staphorst.

 

Agenda

za 21

Activiteit voor jonge mantelzorgers 6t/m 9 jaar

september 21 | 13:30 - 17:15
Olst
za 21

Alzheimer Trefpunt Wierden

september 21 | 14:00 - 16:00
Wierden
za 21

Wereld Alzheimer Dag in Wierden

september 21 | 14:00
ma 23

Inloopcentrum Kom d’r in gemeente Hellendoorn

september 23 | 10:00 - 12:00
Nijverdal