Stage

Erkend leerbedrijf
Evenmens is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend als leerbedrijf.

logo SBB

MBO niveau 4
Evenmens zet stagiairs in die een relevante welzijnsopleiding volgen via de Beroepsopleidende leerweg (BOL) en op niveau 4. Denk hierbij aan medewerker maatschappelijke zorg, pedagogisch werk of sociaal maatschappelijke dienstverlening.

HBO niveau
Evenmens zet stagiairs in die een relevante zorg- of welzijnsopleiding volgen zoals sociaal pedagogisch hulpverlener, maatschappelijk werk en dienstverlening, de combinatie opleiding social work of pedagogiek. Uit ervaring blijkt dat Evenmens vooral voor de eerstejaars studenten een geschikte stageplek is. Stagiairs worden ingezet bij gezinnen in de thuissituatie waar sprake is van zorg of bij ouderen waar sprake is van een beperking. Stagiairs kunnen bij gebleken geschiktheid ook ingezet worden als netwerkcoach bij mensen die een sociaal netwerk willen opbouwen. Incidenteel kan er een derdejaars stagiair maatschappelijk werk en dienstverlening geplaatst worden die dan de functie van coördinator zorg op zich gaat nemen. Deze stagiair wordt begeleid door de stagecoördinator.

Maatschappelijke stage
Jongeren worden vanuit school in de gelegenheid gesteld een maatschappelijke stage te lopen van een aantal uren per jaar. Evenmens biedt hiervoor de mogelijkheid mits er op dat moment een geschikte zorgvrager is of er  geschikte werkzaamheden te doen zijn op het kantoor.

Wat kun je als stagiair verwachten?
Evenmens zet regelmatig stagiairs in van verschillende opleidingen. Als stagiair word je, net als de zorgvrijwilligers, zelfstandig ingezet bij gezinnen en bij ouderen in de thuissituatie.

Je praktijkbegeleider is een coördinator zorg die het aanspreekpunt is van de organisatie. De praktijkbegeleider begeleidt je tijdens je stage op afstand. Dat houdt in dat de praktijkbegeleider voortgangsgesprekken met je voert maar niet op de werkvloer aanwezig is. Dit betekent dat er een grote mate van zelfstandigheid van je wordt verwacht.

Evenmens kan in het algemeen geen stage bieden aan stagiairs die meer dan vier uur per week stage moeten lopen, met uitzondering van een eventuele derdejaars stagiair die als coördinator zorg zal worden ingezet.

Scholing
Als stagiair neem je deel aan de basiscursus die twee keer per jaar wordt gegeven. Ook wordt er een aantal verplicht te volgen intervisiemomenten met je ingepland.

Reiskosten
Evenmens gaat ervan uit dat je als stagiair de beschikking hebt over een OV-chipkaart met een studentenreisproduct en dat je reist met het openbaar vervoer of per fiets.

Voor informatie over stage kun je contact opnemen met stagecoördinator Miranda Felix, mfelix@evenmens.nl, telefoon 0548 – 638 830 of 06 – 33 13 79 82.

Agenda

ma 10

Training ‘Goed omgaan met dementie’ gemeente Raalte

februari 10 | 13:30 - 16:00
Mariënheem
di 11

Lotgenotengroep OASE Twenterand

februari 11 | 08:00 - 17:00
di 03

Samen Verder Trefpunt

maart 3 | 10:00 - 11:30
Nijverdal
wo 15

Lotgenotengroep OASE Twenterand

april 15 | 08:00 - 17:00