Sociale netwerken

Mensen hebben elkaar nodig. Met een goed functionerend sociaal netwerk leven we gezonder, bereiken we meer en oordelen we positiever over ons leven. Sociale relaties dragen bij aan de ontwikkeling van identiteit en zelfrespect, helpen om een zelfstandig leven te leiden en aan de samenleving deel te nemen en zijn belangrijk voor het persoonlijk functioneren.

Weliswaar heeft niet iedereen evenveel behoefte aan sociale contacten, maar wie een klein netwerk heeft, kan zich sneller eenzaam of buitengesloten voelen.

Sociale netwerken is er voor iedereen die meer contacten wil en hierbij hulp zou willen. De zorgvrager wordt gekoppeld aan een speciaal getrainde vrijwillige netwerkcoach die het vertrouwen van de zorgvrager weet te winnen, met hem of haar kan praten over de gewoonten en over de gedachten over zichzelf en anderen. Daarnaast kan met de zorgvrager een stap worden gezet in het uitbreiden van het sociale netwerk waardoor de kwetsbaarheid wordt verkleind. Zorgvragers kunnen zo wellicht langer in de eigen omgeving blijven wonen. Er wordt minder snel een beroep op professionele zorg gedaan en het ontlast de (eventuele) mantelzorger.

Voor meer informatie over sociale netwerken kunt u contact opnemen met Jacqueline Broekhof van Evenmens, telefoon 0548 – 638 830.

Agenda

ma 10

Training ‘Goed omgaan met dementie’ gemeente Raalte

februari 10 | 13:30 - 16:00
Mariënheem
di 11

Lotgenotengroep OASE Twenterand

februari 11 | 08:00 - 17:00
di 03

Samen Verder Trefpunt

maart 3 | 10:00 - 11:30
Nijverdal
wo 15

Lotgenotengroep OASE Twenterand

april 15 | 08:00 - 17:00