Samen verder, voor mantelzorgers in rouw

Samen verder, voor mantelzorgers in rouw

Rouw en verlies
Bij een rouwproces denken we aan sterven. Er bestaan echter in het leven meer verliessituaties die een enorme impact kunnen hebben op het leven. Bijvoorbeeld het verlies van uw gezamenlijke toekomstplannen of het niet meer samen kunnen wonen met uw partner als deze veel zorg nodig heeft. Wat eerst belangrijk leek te zijn wordt nu van ondergeschikt belang.
Rouwen is hard werken. Dat merk je ook, want het kost veel energie.

Klik op de afbeelding voor een introductiefilmpje:

foto Samen verder

Inhoud ‘Samen verder’
‘Samen verder’ brengt mantelzorgers in rouw in contact met lotgenoten en zorgvrijwilligers, die u helpen het gemis te verwerken, gedachten op een rij te zetten en nieuwe stappen in het leven te zetten. Praten met lotgenoten kan troost en steun geven.

Voor anderen om u heen gaat het leven verder, waardoor het lastiger kan zijn om met hen uw verhaal te delen. Lotgenoten begrijpen wat u bedoelt en hoe verdriet kan voelen.

Het doel van Samen verder is dat de mantelzorger in rouw zich gesteund en ondersteund voelt en dat voorkomen wordt dat het gemis te zwaar wordt. Dit kan door middel van deelname aan wandelcoaching, themabijeenkomsten of individuele gesprekken. Wandelcoaching is één van de meest ontspannen manieren om met elkaar in gesprek te komen. Het buiten zijn in een gezonde natuurlijke omgeving heeft een rustgevend effect. Fysieke beweging zorgt dat alles in ons lichaam in beweging komt. De energie in ons lichaam moet kunnen blijven stromen om ons enthousiast, fit en goed te laten voelen.

Samen verder biedt u een luisterend oor voor uw verhaal, contact met lotgenoten, wandelcoaching en activiteiten in groepsverband en/of individuele gesprekken met een zorgvrijwilliger of de consulent van Evenmens.

Wanneer dit u aanspreekt en u heeft behoefte aan contact dan kunt u zich aanmelden. Er vindt een kennismakingsgesprek met de consulent plaats bij u thuis. Gedurende dit gesprek wordt duidelijk waar u behoefte aan heeft en wat Evenmens voor u kan betekenen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met consulent Ina Versmissen, iversmissen@evenmens.nl.

Activiteiten
Theatervoorstelling ‘De OmZieners’

 

 

 

Agenda

wo 16

Alzheimer Trefpunt Wierden

januari 16 | 19:30 - 21:30
Enter
vr 18

Jonge mantelzorgers Meidenavond

januari 18 | 19:00 - 20:30
Westerhaar