Samen verder

Samen verder, voor mantelzorgers in rouw

Rouw en verlies
Bij een rouwproces denken we aan sterven. Er bestaan echter in het leven meer verliessituaties die een enorme impact kunnen hebben op het leven. Bijvoorbeeld het verlies van uw gezamenlijke toekomstplannen of het niet meer samen kunnen wonen met uw partner als deze veel zorg nodig heeft. Wat eerst belangrijk leek te zijn wordt nu van ondergeschikt belang.
Rouwen is hard werken. Dat merk je ook, want het kost veel energie.

Klik op de afbeelding:

 

foto Samen verder


Het project

Binnen dit project worden mantelzorgers in rouw in contact gebracht met lotgenoten en zorgvrijwilligers die u helpen het gemis te verwerken, gedachten op een rij te zetten en nieuwe stappen in het leven te zetten. Praten met lotgenoten kan troost en steun geven.

Voor anderen om u heen gaat het leven verder, waardoor het lastiger kan zijn om met hen uw verhaal te delen. Lotgenoten begrijpen wat u bedoelt en hoe verdriet kan voelen.

Het doel van het project is dat de mantelzorger in rouw zich gesteund en ondersteund voelt en dat voorkomen wordt dat het gemis te zwaar wordt. Dit kan door middel van deelname aan wandelcoaching, themabijeenkomsten of individuele gesprekken. Wandelcoaching is één van de meest ontspannen manieren om met elkaar in gesprek te komen. Het buiten zijn in een gezonde natuurlijke omgeving heeft een rustgevend effect. Fysieke beweging zorgt dat alles in ons lichaam in beweging komt. De energie in ons lichaam moet kunnen blijven stromen om ons enthousiast, fit en goed te laten voelen.

Samen verder biedt u een luisterend oor voor uw verhaal, contact met lotgenoten, wandelcoaching en activiteiten in groepsverband en/of individuele gesprekken met een zorgvrijwilliger of de projectmedewerker.

Wanneer dit project u aanspreekt en u heeft behoefte aan contact dan kunt u zich aanmelden. Er vindt een kennismakingsgesprek met de projectmedewerker plaats bij u thuis. Gedurende dit gesprek wordt duidelijk waar u behoefte aan heeft en wat Evenmens voor u kan betekenen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectmedewerker Ina Versmissen.

Activiteiten
Theatervoorstelling ‘De OmZieners’

 

 

 

Samen verder is mogelijk gemaakt door:

logo VSB fondslogo Overijssel   logo Oranjefonds  logo Monuta

Agenda

wo 23

Alzheimer Café Twenterand

mei 23 | 19:30 - 21:30
Den Ham
di 29

Cursus voor mantelzorgers gemeente Raalte

mei 29 | 09:30 - 11:30
Heino