Evenmens Samen verder

Samen wandelen en fietsen met Evenmens

Evenmens Samen Verder is bedoeld voor mantelzorgers met een gemis. Binnen Samen Verder worden deze mantelzorgers in contact gebracht met lotgenoten en zorgvrijwilligers die helpen het gemis te verwerken, gedachten op een rij te zetten en nieuwe stappen in het eigen leven te zetten.

Bij rouwen wordt vaak gedacht aan het verwerken van het verlies van een dierbare. In de meeste gevallen is dit ook zo. Maar verliesverwerking hoeft niet alleen om het verlies van een dierbare te gaan. Je kan bijvoorbeeld ook rouwen om het verlies van een baan, of na een scheiding. Ook een kinderwens die komt te vervallen is een vorm van rouw- en verliesverwerking. Er kan dus ook sprake zijn van een (groot) verlies zonder dat hier een overlijden aan vooraf is gegaan. Praten met lotgenoten kan troost en steun geven.

Voor anderen om u heen gaat het leven weer verder, waardoor het lastiger kan zijn om met hen uw verhaal te delen. Lotgenoten begrijpen wat u bedoelt en hoe verdriet kan voelen.

Evenmens Samen Verder wil lotgenoten met elkaar in contact brengen. Lotgenotencontact vindt onder andere plaats in de vorm van fiets- en wandelcoaching.
Daarnaast kunnen ook gesprekken thuis gevoerd worden.

U wandelt samen met een gids. Kijk in onze agenda voor alle wandel-data!
Wilt u liever fietsen? Dat kan ook. Kijk ook voor deze data in onze agenda op de website.

Heeft u behoefte aan deze vorm van ondersteuning, dan kunt u deelnemen aan deze wandeling of fietstocht of contact opnemen voor een persoonlijk gesprek.
Deelname is kosteloos, een kopje koffie/thee onderweg is voor eigen rekening; graag van tevoren aanmelden bij Ina Versmissen iversmissen@evenmens.nl of 0548-638830.

 

Samen verder Trefpunt

Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit? Het Samen Verder trefpunt is een ontmoetingsplek voor iedereen die door overlijden een dierbare moet missen. Op 3 december is de eerste bijeenkomst.

Het trefpunt biedt gelegenheid om in een ongedwongen sfeer lotgenoten te ontmoeten. Aan de hand van een thema, verhaal of gedicht kunnen ervaringen worden uitgewisseld, kun je je eigen verhaal spiegelen aan dat van anderen, kun je dat wat je raakt bespreekbaar maken, dat intense gemis, dat diepe verdriet. Door dat samen te delen, kan het begin zijn van het ervaren van meer rust, van je niet meer zo helemaal alleen voelen.

Datum: Dinsdag 3 december 2019
Tijd: 10.00 – 11.30 uur (inloop vanaf 09.30 uur)
Locatie: Socioruimte van de Bendien Smitshof 38 te Nijverdal
Iedereen uit het werkgebied van Evenmens is welkom (Hellendoorn, Rijssen-Holten, Twenterand, Raalte, Olst-Wijhe, Wierden).

Data in 2020:
Dinsdag 3 maart:
Dinsdag 2 juni
Dinsdag 8 september
Dinsdag 8 december

De coördinator is Ina Versmissen, tel. 06 10 16 91 51. Email: iversmissen@evenmens.nl.
Neem gerust contact op voor mee informatie.

 

 

 

Agenda

ma 18

Slechtzienden en blindenontmoeting

november 18 | 10:00 - 13:30
Nijverdal
ma 18

Inloopcentrum Kom d’r in gemeente Hellendoorn

november 18 | 10:00 - 12:00
Nijverdal
ma 18

Meidenavond voor jonge mantelzorgers 12 t/m 16 jaar

november 18 | 18:30 - 20:00
Rijssen
di 19

Ontmoeten in Wierden

november 19 | 10:00 - 13:00
Wierden