Ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenproblematiek

“We krijgen het gevoel dat we er niet alleen voor staan. De mensen denken met ons mee en het is ook nog eens erg gezellig”, vertelt een man die wekelijks met zijn vrouw het Ontmoetingscentrum bezoekt. Het is een plek voor mensen met beginnende geheugenproblemen en hun mantelzorgers. 

Wat is het ontmoetingscentrum?
Het Ontmoetingscentrum is er voor mensen met lichte geheugenproblemen/dementie.

Het Ontmoetingscentrum is er vooral voor ontspanning, ontmoeting en gezelligheid.
Mantelzorgers krijgen, als daar behoefte aan is, de ruimte om over hun eigen situatie te praten. Partners, familieleden, vrienden of bekenden van hen zijn ook welkom.

…. soms is dat samen iets ondernemen,
…. soms is dat ervaringen delen of
…. soms gewoon koffiedrinken en over alledaagse zaken praten

Gezamenlijke activiteiten en uitstapjes
Wij gaan uit van uw wensen, ideeën of behoeften. We werken niet vanuit de beperking, maar gaan uit van dat wat mogelijk is. Het Ontmoetingscentrum is geen zorgvoorziening. De toegang is gratis. Voor koffie of thee wordt een eigen bijdrage gevraagd.

“Vanuit het Ontmoetingscentrum willen we graag mensen met geheugenproblemen en hun naasten zo goed mogelijk ondersteunen en op weg helpen’, legt Margret Overkamp van Evenmens uit. “Er is absoluut behoefte aan een dergelijke plek. Er is te weinig bewustzijn over dit onderwerp. We denken allemaal dat het te maken heeft met ouderdom, daardoor wordt er te weinig over gesproken. Bij ons zijn de mensen op de juiste plek voor informatie, ontmoeting en ontspanning. We kunnen natuurlijk geen diagnose stellen, maar zijn er voor de mentale ondersteuning.”

Kliuk hieronder voor de informatie per Ontmoetingscentrum

Kom d’r In Nijverdal

Elke maandagochtend tussen 09.30 en 11.30 uur bent u welkom voor een informeel samenzijn in De Cirkel aan de Nijkerkendijk 15/11 in Nijverdal.

Ontmoetingscentrum Juliana in Den Ham

Elke donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. Locatie: Locatie: Muziekgebouw Juliana | Slingerweg 3 | Den Ham.

Ontmoetingscentrum De Huuskamer Wijhe

Elke dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur bij Gaav aan de Langstraat 18 te Wijhe.

Kom d’r In Wierden

Elke dinsdagochtend tussen 10.00 en 13.00 uur. Met mogelijkheid om te lunchen. Locatie: Dokter G.H. Beensweg 21 | 7642 CH | Wierden.

Ontmoetingscentrum Braakmanslanden Rijssen

Elke woensdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. Eventueel mogelijkheid tot gebruik van lunch. Locatie: Buurtkracht Braakmanslanden (voormalig pand van Plus) Roelf Bosmastraat 47 te Rijssen.

Kom d’r In Raalte 

Elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Elke 1e donderdag van de maand, inclusief lunch. i.s.m. Wijz welzijn