Ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenproblematiek

Onze Ontmoetingscentrum is informele plek voor mensen met vragen en zorgen rondom geheugenproblematiek. Laagdrempelig, waar mensen zich veilig en vertrouwd kunnen voelen.

Volgens de meest recente inzichten is dementie de belangrijkste volksziekte en daarmee de meest voorkomende oorzaak van overlijden geworden. De maatschappij reageert op deze ontwikkeling door zich in toenemende mate dementievriendelijk op te stellen en voorzieningen aan te bieden die specifiek zijn gericht op mensen met dementie en op hun mantelzorgers. In het kader hiervan creëert Evenmens in haar werkgebied Ontmoetingscentra waar mensen met dementie en hun mantelzorgers terecht kunnen voor informatie, recreatie en ontspanning, educatie en respijt.

Wanneer u of één van uw naasten problemen heeft met het geheugen, kan dat allerlei vragen oproepen. Er is iets aan de hand, maar u weet niet precies wat. We hebben allemaal wel eens last van vergeetachtigheid. Het geheugen werkt wat trager naarmate we ouder worden. Maar het wordt anders als u het gevoel krijgt dat u niet zo goed meer kunt nadenken of dat het warrig is in uw hoofd.

Ook partner, familie en andere mantelzorgers die vragen hebben op het gebied van geheugenproblemen zijn van harte welkom. U kunt als mantelzorger ervaringen uitwisselen en kennis opdoen, in contact komen met anderen en u vindt er een luisterend oor. Ongedwongen en in informele sfeer elkaar ontmoeten! Dat is de bedoeling van het Ontmoetingscentrum. Er is (nog) geen vaststaand programma, samen met de bezoekers gaan we kijken naar een invulling. “Vanuit het Ontmoetingscentrum willen we graag mensen met geheugenproblemen en hun naasten zo goed mogelijk ondersteunen en op weg helpen’, legt Margret Overkamp van Evenmens uit. “Er is absoluut behoefte aan een dergelijke plek. Er is te weinig bewustzijn over dit onderwerp. We denken allemaal dat het te maken heeft met ouderdom, daardoor wordt er te weinig over gesproken. Bij ons zijn de mensen op de juiste plek voor informatie, ontmoeting en ontspanning. We kunnen natuurlijk geen diagnose stellen, maar zijn er voor de mentale ondersteuning.”

 

HELLENDOORN

Het Ontmoetingscentrum Kom d’r in, een initiatief van Evenmens Hellendoorn en stichting De Welle, is bedoeld voor mensen met een niet-pluis gevoel én hun naasten. Het biedt een plek om te ‘ont-moeten’. Elke maandagochtend tussen 09.30 en 11.30 uur bent u welkom voor een informeel samenzijn in De Cirkel aan de Nijkerkendijk 15/11 in Nijverdal.
Klik hier voor informatie.

Dit initiatief is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van:

                 

 

 

TWENTERAND

Ontmoetingscentrum Juliana in Den Ham, is een initiatief van ZorgSaam Twenterand en Evenmens Twenterand. Elke donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. Locatie: Locatie: Muziekgebouw Juliana | Slingerweg 3 | Den Ham. Kom gerust even binnenwandelen.
Klik hier voor meer informatie

Dit initiatief is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van:

              

 

 

WIJHE

Ontmoetingscentrum De Huuskamer Wijhe is een initiatief van evenmens, Ut Huus en GAAV. Elke dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur bij Gaav aan de Langstraat 18 te Wijhe.
De start van Ontmoetingscentrum Wijhe is op 23 april.
Klik hier voor meer informatie

Dit initiatief is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van:

            

 

WIERDEN

Kom d’r In Wierden is een initiatief van de Gemeente Wierden, Stichting De Welle en Evenmens Wierden. Elke dinsdagochtend tussen 10.00 en 13.00 uur. Met mogelijkheid om te lunchen.
Locatie: Dokter G.H. Beensweg 21 | 7642 CH | Wierden.
Contact: Margret Overkamp (0546) 89 83 72 moverkamp@evenmens.nl Marisca Hutten (0546) 63 88 19 m.hutten@stichtingdewelle.nl
Klik hier voor meer informatie.

 

RIJSSEN

Het Ontmoetingscentrum in Rijssen biedt een plek om te ‘ont-moeten’: niets moet en veel kan en mag. Elke woensdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. Eventueel mogelijkheid tot gebruik van lunch. Locatie: Buurtkracht Braakmanslanden (voormalig pand van Plus) Roelf Bosmastraat 47 te Rijssen.
Klik hier voor meer informatie

Voor meer informatie over het Ontmoetingscentrum kunt u contact opnemen met Evenmens, informele zorg voor elkaar, 0548-638830 of via info@evenmens.nl.

RAALTE

Elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.
Elke 1e donderdag van de maand, inclusief lunch. i.s.m. Wijz welzijn
Thea ten Have (Evenmens), Marleen Morrenhof of Jannie Melenboer (Mantelzorgondersteuning Carinova) zijn op deze ochtenden aanwezig. Zij worden daarbij ondersteund door een aantal vrijwilligers.
Locatie: De Leeren Lampe aan de Almelosestraat 2 8102 HD te Raalte

Klik hier voor meer informatie