Training ‘GOED omgaan met dementie’

Kijk naar wat ik nog wél kan
Blijf met mij in gesprek
Geef mij duidelijke informatie
Denk met mij mee
Laat mij meedoen en genieten
(hartenkreten van mensen met dementie)

Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden, gaat het om steeds meer mensen. Dat betekent dat we steeds vaker te maken krijgen met mensen met dementie. Daarom biedt de gemeente Raalte in samenwerking met Evenmens Raalte een training ‘GOED omgaan met dementie’ aan.

Aanmelding training Omgaan met Dementie Raalte

De training is interessant voor inwoners van de gemeente Raalte die in contact kunnen komen met mensen met dementie – voor iedereen dus. Op 18 maart is er een training in Broekland. Om 19.30 uur in de Huuskamer, Bouwhuisplein in Broekland. Aanmelden kan bovenaan deze pagina.

Op 15 april is er een training in Nieuw Heeten voor een besloten groep. Hiervoor kunt u zich niet aanmelden.
In de gratis training ‘GOED omgaan met dementie’ leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek. De training helpt je om het veranderende gedrag van je naaste te begrijpen en geeft tips om er beter mee om te gaan.

Wil je graag weten hoe je contact maakt met mensen met dementie? Zet deze datum dus alvast in jouw agenda. Weet je zeker dat je komt? Dan kun je jezelf direct aanmelden. Dat kan hierboven.
Of telefonisch: Evenmens: 0572 – 820 997.
De inschrijving kan tot twee weken voor de genoemde datum!