Mantelzorgondersteuning >

Mantelzorgers lopen het risico dat ze door de zorg en de dagelijkse plichten en beslommeringen, overbelast raken. Evenmens ondersteunt mantelzorgers zodat overbelasting wordt voorkomen. Hierbij kan gedacht worden aan het bieden van een luisterend oor, het geven van informatie en advies, het overnemen van regeltaken of het helpen met het invullen van formulieren. Wij bieden ook meer uitgebreide vormen van ondersteuning, zoals respijtzorg (tijdelijke ontlasting van de zorg om overbelasting te voorkomen door het inzetten van zorgvrijwilligers) en ontspannende activiteiten.

Heeft u vragen over mantelzorgondersteuning? Neem contact op met onze consulenten in uw gemeente. In een aantal gemeenten wordt door de mantelzorgconsulenten van Evenmens een spreekuur gehouden.

Onze ondersteuningsmogelijkheden:
Individuele mantelzorgondersteuning
Mantelzorgcompliment
Lotgenotencontacten
Werk & Mantelzorg
Respijtzorg
Samen Verder
Cursussen en trainingen voor mantelzorgers

 

Direct naar

Spreekuur

Ondersteuning bij autisme

Ondersteuning bij dementie

 

ZORGWIJZER

Mantelzorgers zijn van grote maatschappelijke waarde. Om hen te ondersteunen zijn er vanuit de aanvullende verzekering diverse vergoedingen, waaronder voor vervangende mantelzorg en de mantelzorgmakelaar.

Op Zorgwijzer staat daarom een vergoedingenoverzicht (2019) voor mantelzorgondersteuning per zorgverzekeraar: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mantelzorg

 

Agenda

ma 10

Training ‘Goed omgaan met dementie’ gemeente Raalte

februari 10 | 13:30 - 16:00
Mariënheem
di 11

Lotgenotengroep OASE Twenterand

februari 11 | 08:00 - 17:00
di 03

Samen Verder Trefpunt

maart 3 | 10:00 - 11:30
Nijverdal
wo 15

Lotgenotengroep OASE Twenterand

april 15 | 08:00 - 17:00