Mantelzorgondersteuning >

Onder het begrip mantelzorgondersteuning valt een breed scala aan ondersteunende activiteiten en vormen van hulpverlening. Hierbij kan gedacht worden aan het bieden van een luisterend oor, het geven van informatie en advies, het overnemen van regeltaken of het helpen met het invullen van formulieren. Er zijn ook meer uitgebreide vormen van ondersteuning, zoals respijtzorg (tijdelijke ontlasting van de zorg om overbelasting te voorkomen door het inzetten van zorgvrijwilligers), lotgenotencontacten en ontspannende activiteiten.

De vormen van mantelzorgondersteuning die Evenmens biedt zijn gericht op het ondersteunen van de mantelzorger in de bovengenoemde situaties en op het organiseren van themabijeenkomsten activiteiten voor mantelzorgers. Ook kan de mantelzorger begeleid worden doorverwezen naar een aanbieder voor een andere vorm van ondersteuning. Daarnaast heeft Evenmens een aantal diensten ontwikkeld voor specifieke mantelzorgsituaties.

 

Heeft u vragen over mantelzorgondersteuning? In een aantal gemeenten wordt door de mantelzorgconsulenten van Evenmens een spreekuur gehouden. Buiten het spreekuur werken de consulenten vanuit het regionale kantoor in Nijverdal, Constantijnstraat 32a.

Het kantoor is maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 – 17.00 uur. Telefoon 0548 – 638 830.

 

Direct naar

Spreekuur

Voor autisme

Agenda

di 11

Autisme Belevings Circuit Ommen

december 11 | 19:30 - 22:00
Ommen
wo 12

Bloemschikken voor mantelzorgers Rijssen-Holten

december 12 | 09:30 - 12:00
Rijssen
wo 12

Bloemschikken voor mantelzorgers Rijssen-Holten

december 12 | 19:30 - 22:00
Rijssen
ma 17

Bloemschikken voor mantelzorgers Rijssen-Holten

december 17 | 19:30 - 22:00
Holten