Mantelzorgondersteuning >

Onder het begrip mantelzorgondersteuning valt een breed scala aan ondersteunende activiteiten en vormen van hulpverlening. Hierbij kan gedacht worden aan het bieden van een luisterend oor, het geven van informatie en advies, het overnemen van regeltaken of het helpen met het invullen van formulieren. Er zijn ook meer uitgebreide vormen van ondersteuning, zoals respijtzorg (tijdelijke ontlasting van de zorg om overbelasting te voorkomen door het inzetten van zorgvrijwilligers), lotgenotencontacten en ontspannende activiteiten.

De vormen van mantelzorgondersteuning die Evenmens biedt zijn gericht op het ondersteunen van de mantelzorger in de bovengenoemde situaties en op het organiseren van themabijeenkomsten activiteiten voor mantelzorgers. Ook kan de mantelzorger begeleid worden doorverwezen naar een aanbieder voor een andere vorm van ondersteuning. Daarnaast heeft Evenmens een aantal diensten ontwikkeld voor specifieke mantelzorgsituaties.

 

Heeft u vragen over mantelzorgondersteuning? In een aantal gemeenten wordt door de mantelzorgconsulenten van Evenmens een spreekuur gehouden. Buiten het spreekuur werken de consulenten vanuit het regionale kantoor in Nijverdal, Constantijnstraat 32a.

Het kantoor is maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 – 17.00 uur. Telefoon 0548 – 638 830.

 

Direct naar

Spreekuur

Voor autisme

 

ZORGWIJZER

Mantelzorgers zijn van grote maatschappelijke waarde. Om hen te ondersteunen zijn er vanuit de aanvullende verzekering diverse vergoedingen, waaronder voor vervangende mantelzorg en de mantelzorgmakelaar.

Op Zorgwijzer staat daarom een vergoedingenoverzicht (2019) voor mantelzorgondersteuning per zorgverzekeraar: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mantelzorg

 

Agenda

ma 25

Inloopcentrum Kom d’r in gemeente Hellendoorn

februari 25 | 10:00 - 12:00
Nijverdal
wo 27

Alzheimer Café Hellendoorn

februari 27 | 19:30 - 21:30
Hellendoorn
do 28

Wandeling voor partners van een volwassene met ASS

februari 28 | 10:00 - 12:00
Raalte
do 28

Ontmoetingscentrum Twenterand

februari 28 | 10:00 - 12:00
Den Ham