Mantelzorgers in het zonnetje gezet

“Bedankt voor de ontzettend leuke en informatieve workshop. We hebben ervan genoten.”


“Bedankt voor de goed verzorgde lunch en hartelijke en mooie gesprekken met andere mantelzorgers.”

“Ik voel mij er echt even helemaal uit.”
Enkele reacties die we binnenkregen op de Dag van de Mantelzorg.

De gemeente Rijssen-Holten heeft – samen met de consulenten van Evenmens Rijssen-Holten – alle mantelzorgers uit Rijssen-Holten onlangs in het zonnetje gezet. Op 10 november was het namelijk de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Een speciale dag om mensen die zorgen voor een zieke of hulpbehoevende naaste in het zonnetje te zetten. Als blijk van dank vanuit de gemeente voor alle zorg die hij of zij uit liefde en/of loyaliteit verricht voor iemand die dat nodig heeft. In Rijssen-Holten deelden consulenten van Evenmens en Mantelzorghulp Rijssen, maar ook wethouder Ben Beens, rozen uit op de markten in Rijssen en Holten. Iets wat zeer gewaardeerd wordt! Daarnaast konden mantelzorgers genieten van een lekkere lunch als blijk van waardering of een leuke workshop. Er werden vier verschillende workshops aangeboden. Zo kon men kiezen uit een Stadswandeling door Rijssen, een Klankschaalsessie, Porselein stippen en een workshop Zingen.
Tijdens deze activiteiten werd er niets van de mantelzorger verwacht, de Dag van de Mantelzorg is in het leven geroepen ter waardering van en ontspanning voor de mantelzorger.

Mantelzorger bent u als u langere tijd voor uw naaste zorgt. Mantelzorg geeft u vaak vanzelfsprekend of gewoon, omdat het zo hoort. Mantelzorgen kan voldoening geven. Maar vaak komt er ook heel wat op uw schouders terecht. Valt de zorg u soms zwaar? Dan ondersteunen we u graag. Er is veel mogelijk. Samen met u kijken we hoe we u het beste kunnen helpen. Meer weten over mantelzorgondersteuning? Neem dan contact op met Janny Broekhuis of Mariet Velding van Evenmens Rijssen-Holten, tel. (0548) 63 88 30.