Gemeente Olst-Wijhe

Blijk van Waardering voor mantelzorgers 2020

Mantelzorgers vervullen een belangrijke rol en daar zijn we zuinig op. Daarom investeert de gemeente, naast het Blijk van Waardering, in de ondersteuning van mantelzorgers om overbelasting te voorkomen. Dit doet Olst-Wijhe in nauwe samenwerking met Evenmens, informele zorg voor elkaar www.evenmens.nl. Zij verzorgen de ondersteuning aan mantelzorgers.

Als u wordt verzorgd door uw partner, kind, ouder, vriend(in) of kennis oftewel, door één of meerdere mantelzorgers, dan kunt u eenmaal per jaar een Blijk van Waardering aanvragen bij de gemeente. Het Blijk van  Waardering is er om de inzet te erkennen en te waarderen en bestaat uit VVV-cadeaubonnen ter waarde van € 100,-. Deze kunt u aan uw mantelzorger geven of verdelen onder meerdere mantelzorgers als waardering voor de hulp die zij verlenen. Uw mantelzorger kan dan naar eigen wens een persoonlijke attentie aanschaffen. Als zorgvrager moet u woonachtig zijn in onze gemeente, uw mantelzorger mag elders wonen. Deze regeling loopt tot 31 december 2020.

Klik hier voor het aanvraagformulier

‘Blijk van Waardering’ 2020 voor de jonge mantelzorger (6 tot en met 25 jaar)
Als je zorgt voor je broer, zus, ouder of een ander familielid dan kun je eenmaal per jaar een Blijk van Waardering aanvragen bij de gemeente. Het Blijk van Waardering is er om je inzet te erkennen en te waarderen en bestaat uit VVV-cadeaukaarten ter waarde van € 100,-. Jij, als jonge mantelzorger, moet woonachtig zijn in onze gemeente. Binnen één gezin mag er één blijk van waardering worden aangevraagd door een jonge mantelzorger. Deze regeling loopt tot 31 december 2020.

Klik hier voor het aanvraagformulier voor Jonge Mantelzorgers.

 

Agenda

ma 10

Training ‘Goed omgaan met dementie’ gemeente Raalte

februari 10 | 13:30 - 16:00
Mariënheem
di 11

Lotgenotengroep OASE Twenterand

februari 11 | 08:00 - 17:00
di 03

Samen Verder Trefpunt

maart 3 | 10:00 - 11:30
Nijverdal
wo 15

Lotgenotengroep OASE Twenterand

april 15 | 08:00 - 17:00