Leuke dag voor jonge mantelzorgers in Twenterand

 • 20-09-2019
 • Evenmens
 • TWENTERAND – Ook jongeren kunnen mantelzorger zijn. Bij hen thuis is iemand die extra zorg vraagt, bijvoorbeeld vanwege een psychische of chronische ziekte, een beperking of een verslaving. Het kan gaan om je vader, moeder, broer of zus of ander familielid. Voor een aantal is dit voor een langere tijd, voor anderen misschien korter.

  Evenmens Twenterand wil deze jongeren, die jonge mantelzorgers worden genoemd, graag even in het zonnetje zetten. Op 16 oktober wordt een speciale avond georganiseerd voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar oud. Met medewerking van fotograaf Sterre Delemarre.

  Waar word jij heel erg blij van? Wat troost je als je verdrietig bent? Waarvan krijg jij energie? Waar ben jij heel goed in? Wat kracht geeft, is voor iedereen anders. Dat maakt het juist zo bijzonder en mooi! En daarom mag je dit voorwerp op de foto zetten, met behulp van de fotograaf maak je een mooie opstelling. Dat kan met van alles zijn: een voetbal, foto van een familielid of vriend, armbandje, koptelefoon, mobiele telefoon, audiospeaker of een foto van vroeger. Je bepaalt zelf hoe de foto eruit komt te zien. Aan het eind mag je het resultaat mee naar huis nemen. Een aantal foto’s worden gebruikt voor een tentoonstelling.

  Meedoen? Geef je dan op bij Helma Boorsma van Evenmens, tel. (0546) 89 83 72 of email: hboorsma@evenmens.nl.
  Locatie van deze fotoshoot is de Nassaustraat 2 in Vroomshoop (oude sleutel school).
  De avond start om 18.30 uur. Deelnemen is gratis.