Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Cursus ‘omgaan met een partner met dementie’ voor mantelzorgers gemeente Rijssen-Holten

november 12 | 08:00 - 17:00

Evenmens heeft een cursus ontwikkeld waarin u in vijf bijeenkomsten handvatten krijgt in de zorg voor uw naaste met dementie. Wat betekent het om mantelzorger te zijn en zorg ik ook goed voor mezelf? De bijeenkomsten staan in het teken van kennis over dementie, veranderend gedrag, de invloed van de omgeving en hoe u het beste kunt communiceren en handelen.

Dementie is een ingrijpende aandoening, zowel voor degene die het overkomt als voor de omgeving, zoals u die mantelzorger bent.
Voor u kan dementie grote impact hebben; u moet altijd beschikbaar zijn, toezicht houden, hulp bieden bij alle dagelijkse dingen en eindverandwoordelijk zijn voor grote en kleine beslissingen.

Dat dementie een steeds groter wordend verlies van het geheugen en het denk- en oordeelvermogen met zich meebrengt maakt het in de loop van de tijd zwaarder.
Niet alleen voor de persoon met dementie verandert het leven; ook voor u als mantelzorger. Evenmens biedt u daarom deze cursus aan, zodat u handvatten kunt krijgen in de omgang van uw naaste met dementie.

De vijf bijeenkomsten zijn op: 8 oktober, 15 oktober, 29 oktober, 12 november en 26 november. De cursus wordt gegeven in Holten.
De locatie is nog niet bekend.

Neem voor meer informatie en aanmelding contact op met de mantelzorgconsulenten van Rijssen-Holten, Janny Broekhuis en Mariët Velding, 0548 638830
jbroekhuis@evenmens.nl / mvelding@evenmens.nl

Gegevens

Datum:
november 12
Tijd:
08:00 - 17:00