Herkennings- en geluksmomentjes tijdens Gouwe Ouwe D’

 • 03-12-2018
 • Evenmens
 •  

  Oranje Fonds ondersteunt project Evenmens

  ‘Gouwe Ouwe D’ is een project van Evenmens voor mensen met beginnende geheugenproblemen en/of dementie en hun naasten. “Muziek heeft een positieve werking op hen. Door te luisteren naar muziek en zelf mee te zingen, komen herinneringen terug. Door ook de naasten (de mantelzorgers) te betrekken, zijn er samen herkennings- en geluksmomentjes”, vertelt Thea ten Have van Evenmens, informele zorg voor elkaar.

  Het Oranje Fonds en het RCOAK steunen dit initiatief met een bijdrage. “Met dit geld kunnen we het project breed uitzetten in de regio. Binnen het project ‘Gouwe Ouwe D’ organiseren we op verschillende plaatsen in Oost-Nederland 10 middagen waar we samen naar muziek luisteren, muziekinstrumenten bespelen, samen zingen en bewegen op de muziek”, legt Thea uit.

  “Een verademing voor mensen met dementie om te merken dat men over bepaalde dingen uit het verleden nog heel wat weet en dit kan delen! Men wordt zich weer bewust van eigen ervaringen, prestaties en wie ze zijn. Het oproepen van muziekherinneringen geeft mensen met dementie zelfvertrouwen door er samen van te genieten en erover te praten. Gezelligheid, een praatje, of zelfs maar een aanraking: het doet iemand veel meer dan je denkt.

  Heeft u zin in een vrolijke noot? Vindt u het leuk om muziekherinneringen op te halen? Meld u nu alvast aan via: ttenhave@evenmens.nl!

  Oranje Fonds
  Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit: geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

   

  Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: