Grote opkomst bij filmavond Mijn Hoofd In Jouw Handen

 • 16-01-2019
 • Evenmens
 • Op dinsdagavond 15 januari 2019 organiseerde Evenmens Hellendoorn, in samenwerking met ZINiN en de gemeente Hellendoorn, een filmavond voor mantelzorgers van mensen met geheugenproblemen, professionals en andere belangstellenden. De film ‘Mijn Hoofd In Jouw Handen’ gaat over de invloed van dementie op relaties, vriendschappen en familiebanden…

  Ongeveer 200 belangstellenden waren deze avond aanwezig; een mooie opkomst.
  Voor de documentaire zijn twee patiënten, een mantelzorger en een hulpverlener twee jaar lang gevolgd. Zij merken elke dag dat hun dementerende partner, vader, moeder of vriend(in) hun liefde hard nodig heeft. En andersom natuurlijk ook. Toch verandert de relatie. De vraag is dan: wat blijft er over van onze liefde of vriendschap?

  In de film worden vier hoofdpersonen gevolgd in hun eigen omgeving. De relationele aspecten bij beginnende dementie worden belicht vanuit het perspectief van iemand die de diagnose heeft, een mantelzorger en een hulpverlener. Wat als je burn out geen burn out is, maar dementie? Hoe is het als je partner kort na jullie huwelijk de ziekte van Alzheimer krijgt? Wanneer raakt je geduld op als je honderd keer dezelfde vragen krijgt van de mensen die je begeleidt? Vragen die aan de orde kwamen deze avond.

  Na afloop van de film was er gelegenheid voor de bezoekers om vragen te stellen en over de eigen persoonlijke situatie te vertellen. Het was een zeer geslaagde, informatieve avond.