Evenmens en NL Doet: erg geslaagd!

 • 26-03-2018
 • Evenmens
 • Het Oranje Fonds organiseert jaarlijks op 9 en 10 maart, NL Doet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL Doet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

  Evenmens heeft in verschillende gemeentes dankbaar gebruik gemaakt van het beschikbare budget vanuit het Oranjefonds. In Rijssen-Holten werden zorgvragers samen met hun vrijwilliger uitgenodigd voor een lunch bij CSG Reggesteyn.

  In Heino staken leerlingen van Carmel College Salland de handen uit de mouwen; een lunch stond klaar voor mantelzorgers en zorgvragers.

  Bij de buurtboerderij in Luttenberg werd een volière gemaakt door leerlingen van Reggesteyn en het Carmel college, volwassen vrijwilligers en de deelnemers van de buurtboerderij met aansluitend een high tea.

  In Wijhe is samenwerking gezocht met het Cappellenborg. Mantelzorgers en zorgvragers kregen een goed verzorgde lunch aangeboden.

  In gemeente Hellendoorn hebben 30 zorgvragers en mantelzorgers van een heerlijke lunch genoten. Dit was een samenwerking tussen Evenmens en React Twente. React Twente is een re-integratiebedrijf gevestigd in Twente. (re-integreren van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt).
  De lunch vond plaats in de ontmoetingsruimte van ZorgAccent, daar werd gezellig met elkaar gegeten en was er ruimte voor ontmoeting en ontspanning. Met veel enthousiasme was de lunch verzorgd door mensen van React Twente, een heel mooie samenwerking!

  In Olst-Wijhe was extra aandacht voor de jonge mantelzorgers. Er werd een kook- en bakactiviteit samen met de jonge mantelzorgers georganiseerd door leerlingen van het Cappellenborg. Het was van de gezichten af te lezen hoe iedereen zich inzette om er iets moois van te maken.

  Natuurlijk was er voor de (jonge)mantelzorgers, de zorgvragers en hun vrijwilligers voldoende tijd om gezellig met elkaar en met de leerlingen te praten.
  Als dank aan de leerlingen en de begeleiders ontving iedere leerling een certificaat.

  Iedereen ging zeer tevreden naar huis. Voor herhaling vatbaar!