Evenmens en NL Doet: erg geslaagd!

 • 26-03-2018
 • Evenmens
 • Het Oranje Fonds organiseert jaarlijks op 9 en 10 maart, NL Doet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL Doet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

  Evenmens heeft in verschillende gemeentes dankbaar gebruik gemaakt van het beschikbare budget vanuit het Oranjefonds. In Rijssen-Holten werden zorgvragers samen met hun vrijwilliger uitgenodigd voor een lunch bij CSG Reggesteyn.

  In Heino staken leerlingen van Carmel College Salland de handen uit de mouwen; een lunch stond klaar voor mantelzorgers en zorgvragers.

  Bij de buurtboerderij in Luttenberg werd een volière gemaakt door leerlingen van Reggesteyn en het Carmel college, volwassen vrijwilligers en de deelnemers van de buurtboerderij met aansluitend een high tea.

  In Wijhe is samenwerking gezocht met het Cappellenborg. Mantelzorgers en zorgvragers kregen een goed verzorgde lunch aangeboden.

  Evenmens en React Twente hebben in de gemeente Hellendoorn samenwerking gezocht met Reggesteyn Nijverdal. Leerlingen hebben samen met een docent de lunch bereid.

  Het is ieder jaar weer mooi om te zien hoe de jongeren zich inzetten om mensen die wel wat extra’s verdienen een gezellige bijeenkomst te bezorgen.

  Iedereen werd gastvrij ontvangen en de tafel was netjes gedekt. Er was zelfgemaakte soep, lekkere broodjes met beleg en fruit. De leerlingen zorgden zelf voor de bediening. De sfeer was goed en de broodjes smaakten heerlijk.

  In Olst-Wijhe was extra aandacht voor de jonge mantelzorgers. Er werd een kook- en bakactiviteit samen met de jonge mantelzorgers georganiseerd door leerlingen van het Cappellenborg. Het was van de gezichten af te lezen hoe iedereen zich inzette om er iets moois van te maken.

  Natuurlijk was er voor de (jonge)mantelzorgers, de zorgvragers en hun vrijwilligers voldoende tijd om gezellig met elkaar en met de leerlingen te praten.
  Als dank aan de leerlingen en de begeleiders ontving iedere leerling een certificaat.

  Iedereen ging zeer tevreden naar huis. Voor herhaling vatbaar!