Slechtzienden en blinden bijeenkomst

Slechtzienden en blinden bijeenkomsten, voor ontmoeting en informatie

In het werkgebied van Evenmens wonen relatief veel mensen met een visuele beperking die niet of onvoldoende mee (kunnen) doen aan sociaal maatschappelijke activiteiten en behoefte hebben aan ontmoeting met lotgenoten in de vorm van ontspanning.

De behoefte aan een ontmoetingsbijeenkomst komt voort uit concrete hulpvragen uit de regio Nijverdal. De slechtzienden en blinden merken dat ze hinder ondervinden van hun beperking en niet meer de activiteiten kunnen doen die zij graag zouden willen doen. De knelpunten die zij ervaren betreffen de toegankelijkheid van gebouwen, ruimten, materialen en de kennis hierover, afstand en vervoer en het gevoel niet of onvoldoende begrepen te worden. Mensen die slecht of niet zien zijn zich onvoldoende bewust van hun mogelijkheden. 

Evenmens organiseert samen met Bartiméus de ontmoetingen voor slechtzienden en blinden. Bartiméus is een organisatie voor visueel beperkten en biedt kennis en expertise op het gebied van wonen, leven, leren en werken. Bartiméus heeft de ervaring dat slechtzienden, wanneer er concrete activiteiten worden aangeboden, graag hieraan deelnemen. De bijeenkomsten kunnen isolement bij de genoemde doelgroep voorkomen.

Maandelijks vinden de bijeenkomsten plaats op de derde maandag van de maand in de socioruimte van de Bendien Smitshof 38 te Nijverdal van 10.00 uur tot 13.30 uur. Er wordt gezamenlijk geluncht, de kosten van de lunch en de koffie zijn voor eigen rekening.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jacqueline Broekhof, jbroekhof@evenmens.nl, telefoon 0548 – 638 830 of 06 – 36 40 40 00.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

bartimeus sonneheerdt
logo-Bartiméus_CMYK

 

 

 

Agenda

ma 10

Training ‘Goed omgaan met dementie’ gemeente Raalte

februari 10 | 13:30 - 16:00
Mariënheem
di 11

Lotgenotengroep OASE Twenterand

februari 11 | 08:00 - 17:00
di 03

Samen Verder Trefpunt

maart 3 | 10:00 - 11:30
Nijverdal
wo 15

Lotgenotengroep OASE Twenterand

april 15 | 08:00 - 17:00