Voor zorgvragers

Bevindt u zich in een zorgsituatie en hebt u behoefte aan ondersteuning in de vorm van bijvoorbeeld oppassen, gezelschap houden of speelhulp, of hulp bij vrijetijdsbesteding of sport?
Heeft u behoefte aan gastouderhulp of vakantieondersteuning, of aan een meer intensieve en specialistische vorm zoals buddyzorg, nachtzorg of terminale zorg?
Dan kan Evenmens ondersteuning bieden door het inzetten van een zorgvrijwilliger.

Hoe werkt dit?
U kunt uw ondersteuningsvraag telefonisch (0548 638830), tijdens het spreekuur in uw gemeente of via andere zorgorganisaties kenbaar maken bij Evenmens. Een coördinator van Evenmens komt bij u thuis voor een gesprek. Tijdens dit gesprek onderzoekt de coördinator op welke wijze uw vraag kan worden beantwoord, bijvoorbeeld door het inzetten van een zorgvrijwilliger. In dit geval wordt een bij uw situatie passende zorgvrijwilliger gezocht.

Als de zorgvrijwilliger is gevonden volgt een kennismakingsgesprek bij u thuis met u, de zorgvrijwilliger en de coördinator. Indien er sprake is van een match worden de afspraken over de inzet van de zorgvrijwilliger vastgelegd in een overeenkomst. Het verloop van de inzet wordt door de coördinator periodiek met u geëvalueerd.

Wat zijn de kosten?
Aan de bemiddeling door Evenmens zijn voor u geen kosten verbonden.
Indien de zorgvrijwilliger tijdens de inzet de eigen auto gebruikt ontvangt hij van u een vergoeding van € 0,27 per kilometer. Indien u gebruik maakt van een gastoudervrijwilliger ontvangt deze van u een vergoeding van € 8,- per 24 uur of een gedeelte daarvan, per kind.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het aanspreekpunt van Evenmens voor uw gemeente of met het regionale kantoor, telefoon 0548 – 638 830.

Direct naar

Vriendenkringen

Sociale netwerken

Maatje nierpatiënt

Vrijwillige palliatieve terminale zorg

Agenda

ma 18

Slechtzienden en blindenontmoeting

november 18 | 10:00 - 13:30
Nijverdal
ma 18

Inloopcentrum Kom d’r in gemeente Hellendoorn

november 18 | 10:00 - 12:00
Nijverdal
ma 18

Meidenavond voor jonge mantelzorgers 12 t/m 16 jaar

november 18 | 18:30 - 20:00
Rijssen
di 19

Ontmoeten in Wierden

november 19 | 10:00 - 13:00
Wierden